Promocija knjige „Nacionalne manjine Zagrebačke županije“

Slavica Šarović, novinarka, urednica i voditeljica Radio Martina, objavila knjigu „Nacionalne manjine Zagrebačke županije“

2Pred brojnom publikom, pripadnicima nacionalnih manjina Zagrebačke županije 11. listopada 2014. godine u velikogoričkom restoranu Phoenix promovirana je knjiga „Nacionalne manjine Zagrebačke županije“ autorice Slavice Šarović, novinarke, urednice i voditeljice Radio Martina.
Riječ je o knjizi u kojoj je predstavljeno osam nacionalnih manjina „zagrebačkog prstena“ i njihovo djelovanje na očuvanju nacionalnog identiteta, tradicije, kulture i običaja. Knjiga je nastala kao rezultat zalaganja Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije za promicanje važnosti očuvanja nacionalnog identiteta i trag o djelovanju svake nacionalne manjine ovog područja, te suradnje s institucijama Zagrebačke županije. Knjigu je financirala Zagrebačka županija ispred koje su na promociji nazočili predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković i Rudolf Vujević, zamjenik župana Zagrebačke županije. Promociju je vodila poznata hrvatska glumica makedonskog podrijetla Kostadinka Velkovska, a o knjizi su govorili urednik Imbro Berkeš, predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije i predstavnik mađarske nacionalne manjine, Dražen Bošnjaković i autorica Slavica Šarović.

Zagreb, 11.10.2014/22:40