Sonja Habuš, predstavnica makedonske nacionalne manjine

Volim svoju tatkovinu

Iako je zagrebačko dijeteSONJA HABUŠ, Sonja Habuš, rođena Runevski, je vrlo vezana za domovinu svojih roditelja Živka i Gorke i iz toga razloga aktivirala se kao predstavnica makedonske nacionalne manjine Zagrebačke županije.
Sonja je rođena u Zagrebu, kamo su njeni roditelji došli iz Makedonije, gdje je završila osnovnu školu i zubotehničku srednju, a trgovinsko poslovanje diplomirala je na Veleučilištu u Splitu.
Udana je i zaposlena je u Raiffeisen leasing d.o.o., rekreativno se bavi sportom; trči, kliže i skija. U prošlosti se aktivno bavila streljaštvom.
Unatoč vrlo aktivnom radnom danu, kao i brojnim drugim aktivnostima, iz ljubavi prema svojoj „tatkovini„ i ljudima s velikim zadovoljstvom od 2011. obavljam dužnost predstavnice makedonske nacionalne manjine Zagrebačke županije. Svojim radom željela bih očuvati i njegovati makedonsku kulturu i običaje. Nadam se da ću i nadalje svaki projekt započeti i završiti s jednakim entuzijazmom, te se uspješno suočavati sa svim izazovima – kaže Sonja.

Autor: Slavica Šarović