SLOVENCI IZ METLIKE PJEVALI SA SUNARODNJACIMA U ZAGREBU

Slovenske popevke odzvanjale su 3. listopada Slovenskim domom u Zagrebu gdje su nastupila dva zbora. Gost Slovenskog doma bio je pjevački zbor Društva umirovljenika Metlika iz Slovenije koji je održao koncert pod nazivom »U pjesmi je naša mladost a u njoj naš ponos«. Pjevači iz Metlike pjevali su u znak sjećanja na Belu Krajinu. Na njihovu repertoaru bile su pjesme; »Ob Kolpi tam sem jaz doma«, »Pastirče mlado«, »Gor čez jezero«, Vsi s prihajali«, »Naj bo pomlad« i »Lipa«, a kroz pjesme ih je vodila Irina Kolar.

Pjevački zbor Slovenski dom, pod ravnanjem Ivice Ivanovića, otpjevao je pjesme »Slovenski dom, naš drugi dom«, »Domo v Slovenski kraj«, »Slovenska polka, Lepa Anka«, »Nocoj, pa oh nocoj«, »Zbadljivka« i »Venček narodnih pesmi«. Program »Vsakdo mora imeti prijatelja« izveo je Vlado Maguša. Nakon koncerta pjevači i publika družili su se na domjenku.

Dvorana Slovenskog doma bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, kao što je uvijek puna jer su Slovenci u Zagrebu vrlo aktivni u svojoj zajednici. Koncert je iz prvoga reda pratio i Darko Šonc, predsjednik Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba.