Počast Mađarima poginulim u Vukovaru

Polaganjem vijenaca i odavanjem počasti Mađarima poginulim u Domovinskom ratu na području Vukovara; obilježena je 23. godišnjica vukovarske tragedije

POČAST MAĐARIMA POGINULIM U VUKOVARUAgresor u rušilačkom pohodu na Hrvatsku nije štedio ni pripadnike nacionalnih manjina među kojima su mnogi izgubili život kao branitelj, ali i civili. Vijence na spomen obilježja i groblje u Dalj Planini, na Memorijalnom groblju i na Ovčari u Vukovaru u ime Vlade Mađarske i Ureda predsjednika Vlade položili su Istvan Grizsa, pomoćnik ministra, i Judit Szabo, voditeljica uprave. U ime Veleposlanstva Mađarske u Zagrebu vijenac je položio Gabor Ivan, veleposlanik, i konzulica Eniko Tuska, a Antonio De Blasio, generalni konzul, u ime generalnog konzulata Mađarske u Osijeku, dok je Peter Sekereš položio vijenac u ime Mađara Grada Zagreba.
Polaganje vijenaca organizirala je Demokratska zajednica Mađara Hrvatske, a Mađarima su se, u odavanju počasti poginulim pripadnicima te nacionalne manjine u Vukovaru, pridružili i pripadnici nacionalnih manjina Grada Zagreba i Zagrebačke Županije. U ime koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba vijenac su polažili Tome Apostolovski, Neđatim Kamberovski i Jaromil Kubiček, a Imbre Berkeš sa suradnicima u ime koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije.
Sanela Kantarević, predsjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije, i Ishak Hodžić, tajnik Udruge branitelja Bošnjaka Domovinskog rata Republike Hrvatske, sa suradnicima položili su vijence u ime Bošnjaka.

Zagreb, 27.2.2015/22:21