Izložba fotografija

Svijet podmorja kroz objektiv Damira Zubera

Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb organizira izložbu fotografija Damira Zubera pod nazivom „Pavi svijet“ i „Tajne podzemlja“ koja će biti otvorena u 19 sati 18. prosinca 2014. u Crnogorskom domu u Zagrebu, galerija „Montenegrina“ Trnjanska c. 35.
Damir Zurub rođen je 1976. go­dine u Zagrebu, a ronilačku karijeru je započeo 2007. godine. Krajem 2010. godine počinje se amaterski baviti podvodnom fo­tografijom, a već početkom 2012. prelazi s kompaktnih aparata na SLR i počinje se ozbiljnije baviti fotografiranjem i snimanjem. Od kraja 2010. pa do danas osvojio je ukupno 62 medalje u podvod­noj fotografiji na raznim domaćim i internacionalnim natjecanjima. Osim u Jadranskom moru, ronio je i u mnogim morima na svim stranama svijeta, a najljepše ronilačke lokacije na koje voli otići su mu Crveno more u Egiptu, mora oko Indonezije, Bahama, Azora te izvori rijeka i špilje.
Zuber je; NAUI Instruktor ronjenja i podvodne fotografije, speleoronilac, vanjski suradnik časopisa National Geographic Hrvatska i ScubaLife, podvodni fotograf i snimatelj, član i kapetan reprezentacije Hrvatske u podvod­noj fotografiji, osnivač Ronilačkog kluba „Roniti se mora“, osnivač ekološko-humanitarnog projekta „Think Green“, osnivač kulturnog projekta „Underwater Photo Marathon“, organizator 14 ronilačkih istraživačkih ekspedicija, član 4 međunarodne speleoronilačke istraživačke ekspedicije, sudionik brojnih ekoloških akcija čišćenja pod­morja, objavljene fotografije i članci u mnogim časopisi­ma (Navigator & Plovi i Lovi, Scubalife, National Geographic, Geo, Jutarnji list, Večernji list, Hr­vatska vodoprivreda), urednik klupskog web portala www.ronitisemora.hr, te aktivni član, fotograf i speleoronilac speleološkog društva „DDISKF“ Dinaridi – društva za is­traživanja i snimanja krških fenomena.

Zagreb, 16.12.2014/22:21