Izložba speleo fotografija

‘Uljuljani u kolijevci prirode’

2709686Prva zajednička izložba fotografija „Uljuljani u kolijevci prirode“ članova Društva Dinaridi, u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb i Dinaridi, društva za istraživanje i snimanje krških fenomena Zagreb, otvara se 29. siječnja 2015. u 19 sati u galeriji „Montenegrina“ u Crnogorskom domu u Trnjanskoj 35 u Zagrebu.
Fotografije izlažu: Tihomir Kovačević – Tihi, Alan Kovačević, Gordan Polić i Darko Višek, a izložba će biti popraćena izlaganjem i kraćim filmskim zapisima s prošlogodišnje Međunarodne speleo-ronilačke ekspedicije „Trnova 2014- Montenegro“.
Naziv izložbe ”Uljuljani u kolijevci prirode” govori više od bilo kojeg dodatnog objašnjenja. Priroda je cilj i svrha svega, a mi je trebamo prihvatiti i spoznati koliko je to god to više moguće. I riječ kolijevka ima simbolično značenje – ostat ćemo djeca zauvijek uspoređujući se s prirodom. Pojam uljujani označava sve očarane ljepotama prirode koji sebi dopuštaju uživati u Prirodi. To je temelj speleo fotografije. Naslovnu fotografiju ove izložbe ”Podzemni astronaut” snimio je Tihomir Kovačević davne 1977. godine.

Zagreb, 27.1.2015/12:42