FILM O NACIONALNIM MANJINAMA ZAGREBA IZAZVAO VELIKO ZANIMANJE PUBLIKE

U sklopu manifestacije „Dani nacionalnih zajednica Grada Zagreba“ Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba premijerno je, 12. lipnja u KIC-u, prikazala film «Nacionalne manjine Grada Zagreba». Radi se o dokumentarnomu filmu u kojem je prikazan život 18 nacionalnih manjina u Zagrebu. U filmu sudjeluju predsjednici vijeća i predstavnici manjina koji predstavili svoje zajednice i govorili o njihovu doprinosu razvoju Zagreba. Na premijeri filma koju je otvorio

Dušan Mišković, predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, predstavljen je i Katalog Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba – Medijsko praćenje aktivnosti 2018.

Događaju je prisustvovao Andrija Petrović, voditelj Službe za nacionalne manjine Grada Zagreba, koji je bio izaslanik gradonačelnika Zagreba, te predsjednici vijeća i predstavnici nacionalnih manjina, kao i brojni pripadnici nacionalnih zajednica prikazanih u filmu. Film je snimljen na inicijativu Koordinacije, a uz potporu Grada Zagreba.