CRNOGORSKI GLAZBENICI ODRŽALI KONCERT KLASIČNE GLAZBE U MIMARI

U organizaciji Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske 20. studenog u Muzeuj Mimara u Zagrebu održan je koncert klasične glazbe na kojem su nastupili crnogorski akademski glazbenici pijanist Bojan Martinović i violinist Vujadin Krivokapić.

Martinović je glazbenik s Cetinja gdje je diplomirao na Muzičkoj akademiji i radi kao profesor klavira i dekan. Usavršavao se u Beču i kod glazbenih pedagoga Vladimira Ovčinjikova, Christopha Bernera, Noela Floreza i Gyrgyja Nadora. Imao je veliki broj solističkih i koncerata s komornim orkestrima, redovito nastupa u inozemstvu i član je međunarodnog udruženja pedagoga Innovative conservatoire (ICON). Dobtinik je nagrade CANU, te je jedan od osnivača međunarodnog glazbenog festivala Espressivo i međunarodnog pijanističkog natjecanja «Manja». Krivokapić je diplomirao na FMU Beograd, magistrirao je u Kanadi, te bio na glazbenoj izobrazbi kod poznatih svjetskih pedagoga. Zaposlen je kao docent na Muzičkoj akademiji na Cetinju gdje predaje violinu i nastupa na koncertima diljem svijeta.

U publici, koju je u ime organizatora pozdravio je Danilo Ivezić, predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, osim pripadnika crnogorske nacionalne manjine bili su i pripadnici većinskog naroda. Koncertu su prisustvovali i veleposlanik Crne Gore u Hrvatskoj Boro Vučinić, savjetnik iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Milan Bošnjak, akademik Dimitrije Popović, izaslanik gradonačelnika Zagreba Slavko Kojić, Dušan Mišković, predsjednik Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba, i Milanka Bulatović, njegova zamjenica.