VESLAJMO ZAJEDNO

Kiša koja danas pada u Zagrebu nije omela održavanje programa “Rastimo zajedno” – veslanja djece pripadnika nacionalnih manjina Zagreba i njihovih roditelja na jezeru Jarun. Program je održan u organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, Dunavske mreže i Kajak klub Matija Ljubek, a domaćin je bio Nikica Ljubek, sin proslavljenog hrvatskog sportaša, olimpijca Matije Ljubeka.

Prije nego što su mali i veliki veslači ušli u čamce i zaveslali, dobili su kratku poduku iz veslanja. U tomu pothvatu bodrio ih je Nikica Ljubek, a Juraj Bahnik, predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, ohrabrio ih je poticajnim govorom prije plovidbe. Među veslačima bio je i Zoltan Balaž Piri, tajnik Koordinacije, koji je nadzirao provedbu programa. Osim u veslanju, sudionici programa “Rastimo zajedno” uživali su u prirodi i ljepoti jezera; čistoj vodi i lijepom okolišu, cvjetovima lopoča i labudovima koji su pratili čamce, te pogledu na Zagreb i Medvednicu.

Program je održan povodom obilježavanja godišnjice smrti Matije Ljubeka, a ovom prigodom najmlađi pripadnici nacionalnih manjina poslali su poruku o važnosti rekreativnog bavljenja sportom.