BOŠNJACI IZ ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE ODALI POČAST ŽRTVAMA SREBRENICE

Konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja pod nazivom “Da se nikad ne zaboravi” u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba četrnaesti put zaredom posjetio je Srebrenicu i Memorijalni centar Potočare gdje su sudionici konvoja odali počast žrtvama Srebrenice.

Konvoj je organiziran povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, a Bošnjacima iz Zagreba pridružili su se i članovi Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije.

– Unatoč pandemiji koronavirusa, uz pridržavanje uputa epidemioloških službi, uspješno smo organizirali konvoj. Nažalost, zbog pomenute situacije, u konvoju je sudjelovalo 50 osoba umjesto 500 kao što je bilo prošlih godina. U Memorijalnom centru srdačno su nas dočekali domaćini i majke Srebrenice. Iznimno mi je drago da smo odali počast žrtvama i sretno se vratili kući ispunjenog srca – rekao je Salih Huremović, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije i predsjednik Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije, koji je vodio konvoj zajedno s Ekremom Bećirevićem iz VBNMGZ.