V. Memorijalni dani Šefika Pezerovića

Sjećanje na prvog hrvatskog redarstvenika Bošnjaka ubijenog u Domovinskom ratu

Šefik PezerovićOd 8.–9. svibnja 2015. godine u Osnovnoj školi Žitnjak, I. Petruševec 1 u Zagrebu, održat će se V. Memorijalni dani Šefika Pezerovića u petak 8. svibnja s početkom u 19 sati svečanim otvorenjem i polaganjem vijenaca na spomenik poginulim braniteljima Mjesne zajednice Petruševec. Sjećanje je to i odavanje počasti Šefiku Pezeroviću, prvom hrvatskom redarstveniku Bošnjaku ubijenom u Domovinskom ratu.
U 19,20 sati predstavljanje je znanstvenog rada Srpska napadna „Operacija Žaoka“ 26. srpnja 1991., autora dr. sc. Jakše Raguža, u 20 sati otvorenje je izložbe o branitelju Šefiku Pezeroviću, a domjenak je u 20,30 sati.
Program se nastavlja u subotu 9. svibnja u 10 sati otvaranjem turnira u nogometu, stolnom tenisu, šahu i badmintonu za žene. U 15 sati slijedi memorijalna utrka na relaciji Policijska škola Josip Jović – OŠ Žitnjak nakon koje se u 17 sati održava kulturno-umjetnički program i dodjela nagrada sudionicima turnira. V. Memorijalne dane Šefika Pezerovića organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.