Konvoj “Da se nikad ne zaboravi”

Prijave za put u Srebrenicu do 4. svibnja 2015.

KONVOJ “Da se nikad ne zaboravi”U sklopu obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba 15-16. svibnja 2015. godine organizira IX. konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja pod nazivom “Da se nikad ne zaboravi”. Konvoj će okupiti mlade iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine koji će posjetom Memorijalnom centru u Potočarima odati počast nevino stradalim Bošnjacima u srpnju 1995. godine. Srebrenički genocid najveće je stradanje Bošnjaka u novijoj povijesti o kojem mladi najbolje mogu učiti na mjestu zločina neposrednim susretom s preživjelim svjedocima.
Organizacijom Konvoja, koji je postao tradicionalno godišnje okupljanje mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba želi usmjeriti pozornost javnosti na ovaj stravičan događaj, koji se dogodio u Europi u 20. stoljeću, te podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješenja problema nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema onima koji ni dvadeset godina nakon okončanja rata ne znaju ništa o sudbini najmilijih.
Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba za sudionike Konvoja osigurava prijevoz na relaciji Zagreb-Srebrenica-Zagreb, smještaj u Behram-begovoj medresi u Tuzli i ručak u Srebrenici. Kako bismo što kvalitetnije mogli isplanirati program putovanja prijave se primaju do 04. svibnja 2015. godine.
S obzirom da je projekt posvećen podizanju svijesti mladih o važnosti tolerancije, poštovanja prema drugima i različitima, prednost imaju mladi do 35 godina.
Za sve dodatne informacije može se obratiti Vijeću bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba na tel.: 01 631-4109; fax.: 01/631-4111, e-mail: vbnmgz@vbnmgz.hr; www.vbnmgz.hr .