Ultramaraton Vukovar – Srebrenica

Sjećanje na žrtve

Povodom obilježavanja 20-e godišnjice genocida u Srebrenici Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organizira IV. ultramaraton Vukovar-Srebrenica koji će se održati od 6. – 10. srpnja 2015.. Ultramaraton se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Povezivanjem gradova žrtava Vukovara i Srebrenice želi se podići svijest javnosti o važnosti sjećanja i konačno rješavanje pitanja nestalih osoba kao izraza  temeljne humanosti prema svima koji, ni dvadeset godina nakon završetka rata, ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.

Na IV. ultramaratonu sudjelovat će četiri hrvatska branitelja; Duško Štrbac iz Zagreba te Elvir Rakipović, Robert Kasumović i Branimir Keler iz Osijeka. Pored navedenih branitelja sudjeluju i doc. dr. sc. Dražen Ćućić iz Osijeka, studenti Domagoj Šeremet iz Vukovara i Alen Čokić iz Županje. Maratonci će u pet etapa prijeći udaljenost od 227 kilometara između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari). Polazak je predviđen 6. srpnja/jula 2015. godine  u 9 sati iz Memorijalnog centra Ovčara.

Raspored etapa IV. Ultramarton Vukovar – Srebrenica