NOVI BROJ ČASOPISA INCONTRI

Objavljen je novi broj glasila Incontri, Susreti, broj 15, koje izlazi u nakladi Zajednice Talijana u Zagrebu. U časopisu kojeg potpisuje glavna urednica Sandra Jagatić Pavić je objavljen test 10. godina Zajednica Talijana u Zagrebu niz je tema o djelovanju talijanske zajednice u Zagrebu. Glavna urednica Jagatić Pavić u uvodniku piše:

“Iako nije moguće sažeti deset godina našeg zajednicčkog druženja u ovaj jedan broj, u rođendanskom izdanju Incontrija prisjetit ćemo se nekih od brojnih lijepih trenutaka koje smo proveli zajedno.

U ožujku 2007. godine započeli smo zajedno ovu ideju znajući da će način života kojim živimo u velegradu nositi sa sobom mnoge izazove i ograničenja za našu mladu i malu manjinsku zajednicu. Pa ipak, ponosni smo što smo nakon deset godina još uvijek ovdje, veći i jaći nego na početku. Zajedno smo učili, putovali, upoznavali se s drugim manjinskim zajednicama u Hrvatskoj, posjećivali izložbe, išli u kazališta i još mnogo, mnogo toga. No što je još i bitnije, u Zajednici smo stekli drage prijatelje te nakon deset zajedničkih godina u sebi nosimo lijepe uspomene i sjećanja na naša druženja.

Naposljetku, okrenuti smo budućnosti, radujemo se novim aktivnostima i susretima, a svojoj Zajednici želimo još puno ovakvih obljetnica te da se ovakav duh zajedništva prenese i na nove generacije Talijana u Zagrebu. “