GLAZBOM I VINOM PROSLAVILI DAN NEOVISNOSTI CRNE GORE

Povodom obilježavanja 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore, Dana Koordinacije vijeća i predstavnika crnogorske nacionalne manjine na području RH i Dana Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba, 19. svibnja u Maloj dvorani Vatroslav Lisinskog u Zagrebu, održan je koncert na kojem su nastupili crnogorski glazbenici Nataša Popović, klavir, i Marko Simović, violina. Svirali su djela Ludviga van Beethovena, Borislava Tamindžića, Branka Zenovića… Nataša Popović diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Podgorici, usavršavala se u inozemstvu i višestruko je nagrađivana na natjecanjima. Profesorica je na Muzičkoj akademiji u Podgorici, a od 2008. s kolegom Oleksijem Molčanovim članica je klavirskog dua „Aperto“. Marko Simović nastupa kao solist i komorni glazbenik, dobitnik je brojnih nagrada, a osim u Crnoj Gori imao je više koncerata i u inozemstvu. Docent je i predaje violinu na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, ali glazbeni menadžer koji organizira koncerte klasične glazbe.

Prije nego što su glazbenici zauzeli pozornicu prisutnima se obratila Milanka Bulatović, predsjednica Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb.

– Od 2008. godine Koordinacija vijeća i predstavnika crnogorske nacionalne manjine na području RH, Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Vijeće crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba organiziraju svečani koncert istaknutih umjetnika iz Crne Gore – rekla je Bulatović te pozvala publiku da nakon koncerta ostane na domjenku i kuša poznata crnogorska vina vranac i krstač.

Prisutni su bili Ljiljana Klašnja, voditeljica odjela za nacionalne manjine Grada Zagreba, i izaslanica gradonačelnika Zagreba, Martina Glasnović, predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije, Danilo Ivezić, predsjednik Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, Darko Šonc, predsjednik Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba, Kemal Bukvić, predsjednik BKUD „Sevdah“, Bari Ahmedi, predstavnik turske nacionalne manjine Grada Zagreba, pripadnici crnogorske manjine i njihovi prijatelji.