4. međunarodni turnir „Sportom protiv rasizma i droge“

Dva dana nogometa

Nogometni klub Nur je održao 13. i 14. lipnja 2015. godine 4. Međunarodni turnir “Sportom protiv rasizma i droge“ na SRC Borovje u Zagrebu za selekcije limača (2004/2005 god.) i selekcije zagića (2006. god i mlađe). U kategoriji limača nastupilo je 27 momčadi (Karlovac, Ilovac, Zet, Topusko, Hašk 1903, Duga Resa, Botinec, Čulinec, Mladost Obrezina, Frankopan Sisak, Step Junior Sarajevo…), a u kategoriji zagića 23 momčadi (GNK Dinamo OŠ, Lokomotiva, Hašk 1903, Međimurje, Karlovac, Savski Marof, Zet, Rugvica, Trnava, Odra, Utrine, Zelengaj…). Na turniru je sudjelovalo 50 momčadi i više od 700 igrača, a bilo je isto toliko i posjetitelja.

U sklopu turnira 13. lipnja je u dvorani Islamskog centra održano predavanje Policijske uprave zagrebačke na temu „Policija u zajednici-zaštita mladih je briga svih nas“ namjenjeno igračima i roditeljima sudionika turnira te prijateljima sporta. Pokrovitelji su bili Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlada RH i načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić, dipl. krim.. Medijski pokrovitelj turnira bio je Radio Martin, a jedan od sponzora je GNK Dinamo, koji je osigurao nagrade za najbolje igrače, strijelce i golmane, dok je generalni pokrovitelj turnira bilo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba. Prije svečane podjele nagrada 14. lipnja održana je pokazna vježba Policijske uprave zagrebačke pronalazak droge u autu od strane policijskog psa i podijeljeni su leci i propagandni materijal o prevenciji droge i ovisnosti. U kulturnom dijelu programa nastupio je BKUD „Sevdah“ iz Zagreba.

Pobjednici turinira su: kategorija limači: 1. Karlovac, 2. Ilovac, 3. Hašk 1903, a fair play Step Junior Sarajevo, a kategorije zagići: 1. Hašk 1903, 2. Međimurje, 3. Lokomotiva, fair play Zelengaj.