ŽENSKE PRIČE

Neovisna žena-uspješna žena bila je tema predavanja koje je Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba, kojim predsjedava Katerina Zeković, održalo 4. ožujka u dvorani „Toše Proeski“ u Makedonskoj pravoslavnoj crkvi sv. Zlata Meglenska u Zagrebu. Organizirano je povodom Međunarodnog dana žena koji se obilježava 8. ožujka, a sudjelovali su Monika Kordić, direktorica tvrtke i članica Vijeća, Despina Belčovska Velinska, nastavnica makedonskoga jezika po modelu C, Biba Dodeva, estradna umjetnica, Kristina Todoroska Budna, liječnica, i Ivan Dimoski, književnik i vijećnik Vijeća.

-U sklopu programskih aktivnosti obilježavanja važnih datuma i obljetnica Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba organiziralo je povodom Dana žena predavanje uspješna, sigurna i snažna žena – kazala je Zorica Velinska, članica Savjeta za nacionalne manjine RH i vijećnica Vijeća. U uvodnom dijelu govornici su podsjetili na zasluge i borbu Clare Zetkin i Rose Luxemburg za prava žena, a potom je bilo riječi o položaju žena danas.

Predavanje je završeno dijeljenjem ruža prisutnim ženama, nastupom makedonskih glazbenika i baletnom točkom. Pripadnice makedonske nacionalne manjine pokazale su veliko zanimanje za ovo predavanje, a  prisutni su bili i predstavnici Veleposlanstva Sjeverne Makedonije u Hrvatskoj te Kostadinka Velkovska, glumica i najpoznatija hrvatska Makedonka.