ŽELIM DA VAM NOVA 2017. DONESE MNOGO ZDRAVLJA I OSOBNE SREĆE

Nemam namjeru držati dugi govor, rekao je Raško Ivanov, predstavnik bugarske nacionalne manjine Grada Zagreba, i predsjednik Nacionalne zajednice Bugara u RH, pozdravljajući uzvanike, goste i pripadnike bugarske nacionalne manjine na tradicionalnom božićnom domjenku održanom 17. prosinca 2016. u prostorijama Nacionalne zajednice Bugara u Zagrebu.

Ivanov je pozdravio uzvanike; Aleksandra Tolnauera, predsjednika Savjeta za nacionalne manjine RH, i Dušana Miškovića, predsjednika Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, te ostale predsjednike vijeća i predstavnike nacionalnih manjina želeći svima sretnu i uspješnu Novu 2017.

-Želim da Nova 2017. donese svima mnogo zdravlja i osobne sreće – rekao je Ivanov.

Okupljeni su nastavili druženje uz bogat blagdanski švedski stol. Bila je to prigoda za neformalni razgovor o rezultatima rada tijekom ove godine, ali i programima koji čekaju realizaciju iduće. Cilj svima je što bolje prezentirati vlastitu nacionalnu tradiciju i kulturu, sačuvati je od zaborava te izbjeći asimilaciju i gubljenje identiteta.
Među nazočnima su bili i Željko Zaninović, voditelj Službe za nacionalne manjine Grada Zagreba, Zoltan Balaž Piri, predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba, tajnik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, i predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika mađarske nacionalne manjine Hrvatske, Valentyna Lončarić, predstavnica poljske nacionalne manjine Grada Zagreba, Galina Kovačević, predstavnica ruske nacionalne manjine Grada Zagreba, Veljko Tošev i Dijana Glasnova iz Nacionalne zajednice Bugara RH, Ana Dalipovski, predsjednica Centra za provedbu integracije Roma u RH i EU, Vladimir Bali, tajnik slovačke nacionalne manjine Grada Zagreba i drugi.