ZAVRŠEN PROJEKT „POTPORA UČINKOVITOJ PROVEDBI USTAVNOG ZAKONA O PRAVIMA NACIONALNIH MANJINA“

Konferencijom održanom 9. svibnja 2017. završila je provedba projekta „Potpora učinkovitoj provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina“. Projekt vrijedan 196.367,23 eura trajao je 12 mjeseci, a financirala ga je Europska unija, u okviru programa pretpristupne pomoći IPA 2012 za Republiku Hrvatsku, I komponenta: Pomoć u tranziciji i jačanje institucija.

Općeniti cilj projekta bio je pridonijeti promicanju i zaštiti ljudskih prava (prava nacionalnih manjina) te razvoju otvorene, transparentne i građanima orijentirane javne uprave kroz sudjelovanje građana u javnim politikama, kao i kroz proaktivnu ulogu javne uprave na lokalnoj i regionalnoj razini u kohezijskoj politici Europske unije.

Svrha projekta bila je cjelovita primjena prava nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj i učinkovita provedba Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina kroz uspostavu relevantnog elektroničkog sustava  praćenja i izvještavanja te jačanje institucionalnih kapaciteta Ministarstva uprave i ureda državne uprave u županijama.

Projekt je realizirala tvrtka WYG savjetovanje.