VELEPOSLANIK GEZIM KASAPOLLI ODRŽAO PREDAVANJE O KOSOVU

U okviru manifestacije Dani albanske kulture, koja u Zagrebu traje od 21. do 26. studenoga, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, u sklopu koje se nalazi Središnja albanska knjižnica, održano je predavanje o aktualnoj situaciji na Kosovu i u regiji o čemu su govorili Gezim Kasapolli, veleposlanik Republike Kosovo u Hrvatskoj, i dr. sc. Blerim Latifi.

Kasapolli je detaljno pojasnio geopolitičku poziciju Kosova i aktualne političke procese te ostala zbivanja. Nakon predavanja uslijedio je razgovor s publikom.

U drugom dijelu programa predstavljena je knjiga “Albansko pitanje kroz stoljeća”, autora Fahri Xharre koji nije mogao biti prisutan, ali je pozdravio nazočne i zahvalio Uniji Albanaca u RH koja je knjigu objavila.

Predavanju i promociji knjige prisustvovali su saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj, predsjednik Unije Albanaca u RH Esad Collaku, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba Shuip Ziberi, predsjednica Udruge Albanki Zagreba DRITA Dorotea Kerni, predsjednik KD “Shkendija” Behar Mullajupi te brojni pripradnici albanske nacionalne manjine. Organizator programa je Unija Albanaca u RH.