PATRIK ANDREJA ODRŽAO KONCERT U ZAGREBU

U albanskoj nacionalnoj zajednici u Hrvatskoj stasali su mladi akademski glazbenici koji nastupaju na hrvatskim, ali i svjetskim pozornicama. Jedan od njih je i bariton Patrik Andreja, koji je zajedno s klaviristom, profesorom Sandrom Vešligajem večeras, u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, izveo repertoar klasične glazbe. Na programu su bila djela skladatelja: De Luce, J. Haydna, F. Mendelssohna, R. Schumanna, W. A. Mozarta, J. Hatzea, R.Vaughana Williamsa, B. Shehua i A. Aleksandrova.

Ovo nije prvi puta da Patrik Andreja, glazbenik albanskih korijena rođen u Puli, nastupa pred albanskom publikom u Zagrebu. Ta suradnja na obostrano zadovoljstvo traje posljednjih nekoliko godina i postalo je uobičajeno da Andreja u godišnjem planu koncerata ima i ovaj u Zagrebu. Koncert je odlično popraćen, a u publici su bili saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj, Nazif Xhaferija, predstavnik Veleposlanstva Makedonije u Hrvatskoj, Shuip Ziberi, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba, i Lili Koci, predsjednica

Društva albanskih umjetnika Hrvatske – DEA. Ovaj koncert organizirali su Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba i DEA.