VEČER POEZIJE I GLAZBE NA TRI JEZIKA U OSIJEKU

U četvrtak, 19. svibnja 2022., u 18 sati, Cvjetkova 32, Donji grad u Osijeku, održat će se večer poezije na tri jezika makedonskom, hrvatskom i engleskom.

U organizaciji Visokog evanđeoskog teološkog učilišta u Osijeku, dr. Kosta Milkov, direktor Balkanskog instituta za vjeru i kulturu (Makedonija) govorit će o točkama susreta umetnosti i vjere, te kako nastaje poezija kada boli i je li umjetnost ljekovita.

Dr. Milkov je vrsni teolog (Oxford), te pjesnik i pisac za djecu, i predavač na VETU u Osijeku. S njim će razgovarati Julijana Mladenovska-Tešija o njegovim pjesmama na makedonskom jeziku u stihozbirci “Kroz bol” koja je objavljena 2021. godine u izdanju Metanoje, Skopje (Makedonija).

Publici će biti predstavljen i glazbeno-pjesnički projekt Gabriele Michele Milkove “Do You Know the Sea?”. Ova mlada i svestrana umjetnica koja živi i radi u Škotskoj predstavit će svoju petodjelnu sinaestetičku poemu koja obuzima sva osjetila i koja je nastala u suradnji s producenticom i glazbenicom Annabel Grace (UK).