SUĆUT POVODOM SMRTI GRADONAČELNIKA, MILANA BANDIĆA

Zatečeni i ožalošćeni iznenadnom smrću gradonačelnika Milana Bandića, u ime Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba izražavamo iskrenu sućut njegovoj obitelji i prijateljima, suradnicima i svim građankama i građanima Zagreba.
Kažu da je Zagreb dovoljno velik da bude jedna od europskih metropola, ali dovoljno mali da bude ugodno mjesto za život. Nacionalne zajednice grada Zagreba velika su obitelj ljudi različite etničke pripadnosti, vjeroispovijesti, običaja i kulture. To naše zajedništvo i zajedništvo s građanima Zagreba čini još ljepšim.

Kroz godine mandata gradonačelnika Milana Bandića izgradili smo iskrenu i plodonosnu suradnju jer se zalagao za grad u kojem multietičnost, multikulturalnost i multikonfesionalnost nisu samo proklamacija nego se doista u Zagrebu žive. To je Milan Bandić u mnogim prigodama isticao kao najveći uspjeh njegovog projekta sa svima nama – građanima Zagreba. Uz potporu Grada Zagreba pod njegovim vodstvom ostvarili smo niz kulturnih, prosvjetnih, sportskih i društvenih projekata koji su značajni za naše nacionalne zajednice, ali su i doprinos ukupnom kulturnom životu našega Grada.  U njemu smo imali čovjeka i prijatelja kojemu je, kao i nama, doista stalo da se različitost promovira i očuva kao istinska vrijednost, ne samo za nacionalne zajednice nego za sve kojima je stalo do ovoga lijepog Grada. Za sve to upućujemo mu veliku zahvalnost.

Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Zagreba,
Juraj Bahnik, predsjednik