MANJINE SE NATJECALE U VELESLALOMU

Skijaško natjecanje nacionalnih manjina Grada Zagreba u veleslalomu 2021. održano je peti put zaredom na Sljemenu. Inicijator natjecanja bila je Poljska škola u Zagrebu, a organizator je Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, uz podršku Zagrebačkog skijaškog saveza i Sportskog saveza Grada Zagreba.

Natjecanje se odvijalo u amaterskom veleslalomu u pet kategorija: djeca, kadeti, juniori, žene i muškarci. Osim natjecanja, bila je to i odlična prilika za druženje pripadnika nacionalnih manjina po prekrasnom, gotovo proljetnom vremenu na Zagrebačkoj gori. Unatoč toploj zimim skijaško natjecanje održano je zahvaljujući Gradu Zagrebu i djelatnicima Skijališta Sljeme koji su pripremili skijašku stazu. Prije proglašenja pobjednika i dodjele medalja, minutom šutnje odana je počast preminulome gradonačelniku Milanu Bandiću, najradije viđenom gostu svih manjinskih događanja održanih posljednjih godina u Zagreba.

Natjecanju je prisustvovao Juraj Bahnik, predsjednik Vijeća češke nacionalne manjine Grada Zagreba, i predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, Zoltan Balaž Piri, predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba, i tajnik Koordinacije, te ostali predsjednici vijeća, predstavnici i vijećnici.