STOTINU STATUSA S FACEBOOKA OVJEKOVJEČENO U JEDNOJ KNJIZI

Promocija knjige “Čuvarkuća” Tarika Đođića, direktora televizije Al Jazeera iz Sarajeva, održana je 27. rujna u Europskom domu u Zagrebu. Posebnost te knjige je u tomu što je platforma na kojoj je nastala društvena mreža Facebook. Statuse koje je objavljivao na Facebooku, crtice iz života tri generacije svoje obitelji, Đođić je uobličio u knjigu od stotinu priča koju je 2016. objavila nakladnička kuća Buybook iz Sarajeva.

Zagrebačka promocija bila je samo jedna u nizu, knjiga je već promovirana u brojnim gradovima BiH, a među promotorima su uvijek bili, osim autora, Abdulah Sidran, pjesnik, pisac i filmski scenarist, i Goran Milić, novinar i urednik. Na promociji u Zagrebu pridružio im se i filmski producent Ademir Kenović, a događaj je vodio Adnan Rondić.

Sidran je izjavio kako je u knjizi riječ o obitelji koja kroz generacije čuva svoju tradiciju te govori o – čuvanju čovjeka u čovjeku. Milić nije govorio o knjizi nego o Đođiću kao čovjeku s kojim je radio na televiziji Al Jazeera. Osim hvalospjeva sudionika promocije autoru, u Europskom domu oglasila se i harmonika jer je uobčajeno da promociju «Čuvarkuće» prati glazba.

Organizatori ovoga događaja bili su Europski dom i autor knjige, a suorganizator Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba koje je predstavljao predsjednik Harun Omerbašić.