SRCE MI JE I DALJE KUCALO, ALI NEKAKO IZDALEKA…

„Godinama sam se trgao u nemogućnosti da do kraja pomirim svoje svjetove. Onaj skriveni me je vraćao nazad, korijenima, odupirao se vanjskom i nije ga prihvatao, sve do spoznaje da sam najbliže sebi kad mi u uho ulazi zvuk sevdalinke i opominjući ezani, a u zatvorene oči dolazi slika moje kuće i majke dok sa zida skida postekiju i priprema se za namaz.

Kako sam stario, sve više sam razmišljao o sebi. Srce mi je i dalje kucalo, ali nekako izdaleka. Glava je bila na ramenima, sa strahom od ogledala, a jezik, jezik je bio osuda. Tvrd, otežao, nepripremljen, uglavnom tuđi i nikad nije uspio napravi most između srca i glave…“

Ovo je ulomak iz knjige Moja je zemlja SREBRENA autora Nihada Krupića koja je 12. svibnja predstavljena u Islamskom centru Zagreb. O knjizi su govorili autor, prof. Sonja Bećirević Kušec i mr. sc. Ekrem Bećirević, program je vodio Kemal Bošnjak Bukvić, a u glazbenom programu nastupili su Enes Melkić i Abdulah Alija Bećirević. Promociju su organizali Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba koje je predstavljao predsjednik Armin Hodžić i vijećnici, BKUD „SEVDAH“ Zagreb i Medžilis islamske zajednice Zagreb.