SEMINAR KOORDINACIJE VIJEĆA I PREDSTAVNIKA NACIONALNIH MANJINA GRADA ZAGREBA

Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba organizirala je 18. ožujka 2017. seminar za predsjednike vijeća i predstavnike nacionalnih manjina Grada Zagreba, njihove tajnice i tajnike kao i knjigovođe koji je održan u Donjoj Stubici. Iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba na seminaru su sudjelovali Elizabeta Knorr, pomoćnica pročelnika za promicanje ljudskih prava, civilno društvo i nacinalne manjine, sa suradnicama, i Ratko Maričić, predsjednik Odbora za statut, poslovnik i propise Gradske skupštine Grada Zagreba. Seminar su vodili predsjednik Koordinacije Dušan Mišković i potpredsjednik Raško Ivanov.
Teme seminara su bile; aktivnosti Koordinacije – analiza dosadašnjeg rada, suradnje, dokumentacija – usklađivanje tablica, izvješća, zaglavlja itd., financijska izvješća proračunskih korisnika Grada Zagreba – metodologija, zakoni, obaveze, planiranje i izvješća, fiskalna odgovornost, arhiv i statute, eventualna pitanja, usuglašavanja i predstojeći lokalni izbori te razno.
Nazočnima je gospodin Maričić i predstavio prijedlog izmjene Statuta Grada Zagreba.
Nakon seminara članovi Koordinacije su održali sastanak, a svi sudionici seminara su posjetili i Spome park Rudolfu Perešinu u Gornjoj Stubici i Muzej seljačke bune.