PRVO MJESTO ZA NAJLJEPŠI IZLOŽBENI STOL OSVOJILA JE UDRUGA “KALINKA” IZ ČAKOVCA

Drugu godinu zaredom održana je izložba pisanica “Uskrs u Dubravi 2018.”
u Zagrebu na kojoj je sudjelovalo 54 izlagača iz devet županija. Izložba je održana pod pokroviteljstvom općine Dubrava i načelnika Tomislava Okroše, a
 izlagače u dočekali i ugostili organizatori izložbe Udruga žena liječenih od raka dojke “Sveta Margareta” Dubrava i slikarDražen Milenković. Ove godine na izložbi je sudjelovalo i nekoliko udruga nacinalnih manjina: “Kalinka”, udruga ruskog govornog područja u Međimurju iz Čakovca, Kulturno prosvjeto društvo Ukrajinaca “Karpati” iz Lipovljana i Češka beseda Zagrebačke županije Dubrava. Osim ovih udruga, sudjelovala je i Udruga udomitelja Vukovarsko-srijemske županije “Zagrljaj” iz Vukovara, te pojedinci iz Vukovara, Čakovca, Đurđevca, Bjelovara, Slunja…
U kulturno-umjetničkom djelu programa sudjelovale su mažoretkinje 60 +, male mažoretkinje, tamburaški sastav osnovne škole i zbor osnovne škole, polaznici dječjeg vrtića Dubrava, te udruge “Kalinka”, “Karpati” i Češka beseda. Program su vodile Brankica Habuzin i Sanela Koščević.
Stručni ocjenjivački žiri; mr. sc. Ante Grizelj, zamjenik načelnika, profesor Branko Đanić i profesorica Vesna Volenec izabrali su najljepše izložbene stolove.
Prvo mjesto osvojila je “Kalinka”, drugo mjesto pripalo je Ivani Hadžiji, a treće Đurđici Jurić iz Požege. Pobjednici su dobili simbolične nagrade, priznanja, knjigu o povijesti Dubrave i knjigu pjesama Sanje Benko, nagrađivane spisateljice i slikarice.
 Na kraju izložbe mr. sc. Ante Grizelj podijelio je zahvalnice sudionicima.