PREDSJEDNIK SAVJETA A.TOLNAUER NA OTVARANJU IZLOŽBE JERUZALEM – GRAD MIRA

Povodom 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael, u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu otvorena je u srijedu 6. studenoga, u organizaciji Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj i Zagrebačke nadbiskupije, izložba fotografija Jeruzalem – grad mira.

Izložbu su otvorili pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško i  Ilan Mor, veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj.

Otvaranju izložbe prisustvovali su uz svećenike, redovnike i redovnice, između ostalih, i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Židovske općine Zagreb dr. Ognjen Kraus te Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine.

Otvarajući izložbu  biskup Šaško je apostrofirao kako postoje gradovi koji žive noseći svjedočanstvo: i svojim ožiljcima i ruševinama i svojim novim slojevima; gradovi u kojima nije ostalo samo sjećanje pojedinaca, nego spomen naraštaja, naroda i pripadnika raznih svjetonazora– U tome je Jeruzalem jedinstven. U njemu je ostala upisana povijest svijeta, istakao je Šaško.

Veleposlanik Države Izrael  Ilan Mor u svom je obraćanju  rekao da je  izložba  plod bliske suradnje sa Zagrebačkom nadbiskupijom te istakao da je Jeruzalem grad triju velikih monoteističkih svjetskih religija i dom mnoštva različitosti koje ne postoje ni u jednom drugom gradu na svijetu.

izvor:https://savjet.nacionalne-manjine.info/2019/11/07/predsjednik-savjeta-a-tolnauer-na-otvaranju-izlozbe-jeruzalem-grad-mira/