POTPISAN SPORAZUM O PROVEDBI PROGRAMA OBRAZOVANJA O HOLOKAUSTU

U Židovskoj općini Zagreb 24. svibnja potpisaon je Sporazum o suradnji u organizaciji i provedbi programa obrazovanja o Holokaustu između Židovske općine Zagreb (Šoa akademije) zatupane po dr. sc. Ognjenu Krausu i Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske zastupane po ravnateljici dr. sc. Dubravki Brezak Stamać. Cilj sporazuma je proširiti mogućnost stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja učitelja i nastavnika u Republici Hrvatskoj u području poučavanja o Holokaustu.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali i Staša Skenžić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja RH kao i Sanja Zoričić Tabaković voditeljica Šoa Akademije i predstavnica židovske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Prvi seminar nakon potpisivanja sporazuma u sklopu Šoa Akademije namijenjen je za 25 stipendista Ministarstva koje čine učitelji predmetne nastave u osnovnim školama, nastavnici društvenih predmeta u srednjim školama te sveučilišni profesori i stručnjaci koji se aktivno bave edukacijom o holokaustu u Republici Hrvatskoj. Oni će ići na edukaciju u Yad Vashem, dok će na seminaru Šoa Akademije imati priliku saznati i naučiti dio povijesti o Holokaustu i drugih oblika nasilja i netolerancije na prostorima NDH.