POSVETA DJEČAKU S UNE

Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju i Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba održali su 23. ožujka književnu večer Pjevati u Zagrebu posvećenu preminulome Kemalu Mujičiću, književniku, novinaru, uredniku, publicistu i medijskom djelatniku, koji je nakon duge i teške bolesti umro u Zagrebu u veljačim ove godine. Mujičić, kako rekoše njegovi prijatelji, kolege i sunarodnjaci, bio je istaknuti bošnjački intelektualac rodom iz Bosanske Dubice, hodajuća enciklopedija, čovjek velikog duha, zaljubljenik u ljepotu istine i znanje.

Prikazan je dokumentarni film o njemu i izložene su fotografije, pjesnik Enes Kišević i profesorica Mirna Čadež Maljenović recitirali su njegovu poeziju, o njegovu radu govorili su prof. dr. Sead Alić i Sulejman Tabaković, a glazbom se od prijatelja oprostio Ismet Kurtović. Ganuta programom i emocijama koje je odaslao, uplakana Mujičićeva kći Nataša darovala je šešir svojega oca njegovim prijateljima koji će preminuloga zauvijek pamtiti kao „dječaka s Une“.

Književnoj večeri prisustvovali su Armin Hodžić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, i Salih Huremović, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije.