ODAVANJE POČASTI NIKOLI ZRINSKOM

Povodom 353. obljetnice smrti Nikole Zrinskog, članovi Izviđačkog odreda „Zrínyi Miklós” iz Zagreba sudjelovali su u programu obilježavanja u Gornjem Kuršancu, mjestu gdje je 18. studenog 1664. poginuo hrvatski ban, vojskovođa i pjesnik Nikola VII. Zrinski. Izviđači su položili vijenac kod spomenika, a budući da se istog dana obilježavalo i sjećanje na tragediju Vukovara, upalili su i svijeće za žrtve grada heroja.
S izviđačima je bio Zoltan Balaž Piri, predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba, i predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika mađarske nacionalne manjine Hrvatske, a na tom događaju nazočili su i: Zala Ištvan Pal, predsjednik Mađarskog nacionalnog saveza Međimurske županije, predstavnici Vojnog učilišta Mikloš Zrinyi iz Budimpešte i Zrinyi kadeti Murakeresztur te predstavnici institucija Čakovca i Međimurja.

Prije polaganja vijenaca izviđači iz Zagreba svratili su u Varaždin, razgledali barokni grad i stalnu postavu izložbe leptira i kukaca u Gradskom muzeju.