OBITELJSKI PIKNIK U SVIBNJU

Na svibanjskom obiteljskom druženju pripadnika mađarske zajednice u Zagrebu održanome na Bundeku u Zagrebu obilježena je i 25. obljetnica postojanja i rada dvojezičnog hrvatsko-mađarskog razrednog odjela Osnovne škole Ivana Gundulića u Zagrebu.

Mjesečno obiteljsko druženje  tradicionalno je okupljanje Mađara Zagreba u organizaciji Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba, MKD „Ady Endre“ i Odreda izviđača “Zrínyi Miklós”.
Obilježavanje 25. godišnjice dvojezičnog razrednog odjela Osnovne škole Ivana Gundulića upriličeno je u prirodi tradicionalnim okupljanjem bivših i sadašnjih učenika, učitelja i roditelja. Bila je to prigoda da se u opuštenom okruženju susretnu, razgovaraju i prisjete dogodovština iz školskih klupa svi oni koji su bili dio ove male zajednice. U proteklih 25 godina i 25 generacija kroz učionicu na trećem katu OŠ Ivan Gundulić prošlo je 102 učenika od kojih je nešto više od 30 došlo i na ovo okupljanje. Nastavljajući tradiciju našega kolege Pavla Jerolimova, učiteljice Hajnalka Draganić i Katalin Urkom-Lorencz sastavile su jubilarni časopis kao poklon svim gostima. U njemu se nalazi sve što se događalo u hrvatsko-mađarskom razrednom odjelu od prošle obljetnice, kao i prisjećanja ravnatelja, učiteljica i učenika.