MOTO MARATONCI KRENULI PUT SREBRENICE

Sudionici VI. moto maratona Zagreb-Srebrenica 2017 krenuli su ujutro 9. srpnja na put dug nekoliko stotina kilometara. Prije polaska su se okupili ispred Islamskog centra u Zagrebu kod spomenika braniteljima Bošnjacima otkud su u koloni krenuli prema Srebrenici.

Organizator moto maratona je Udruga branitelja Bošnjaka Domovinskog rata Hrvatske i Sabor bošnjačkih asocijacija Hrvatske SABAH.

Bajkeri, među kojima je i nekoliko bajkerica, stigli su iz cijele Hrvatske, a pozdravio ih je Ishak Hodžić, tajnik SABAH-a, zahvalio na višegodišnjem odazivu i sudjelovanju u ovoj već tradicionalnoj manifestaciji te im poželio sretan put.

Radi se o bajkerima braniteljima iz Domovinskog rata čiji je vođa Fadil Osmičević, koji svake godine predvodi moto maraton.

Prva postaja moto maratonaca je u Slavonskom Brodu gdje će im se pridružiti bajkeri iz istočnog dijela Hrvatske. Put nastavljaju prema Sarajevu gdje je organiziran međunarodni susret bajkera. Oko 500 bajkera iz Austrije, Italije, Njemačke, Slovenije, Švedske, Švicarske i Turske je potvrdilo dolazak na taj susret. Iz Sarajeva moto maratonci 10. srpnja kreću prema Srebrenici gdje će u Potočarima odati počast žrtvama genocida.

Bajkere su ispratili brojni pripadnici bošnjačke nacionalne manjine Zagreba i Zagrebačke županije.