MLADI PREVESLALI JARUN

Veliki broj djece i mladih sudjelovao je danas u programu Veslač je veslač – panoramsko veslanje Jarunom, koji je održan na jezeru Jarun u Zagrebu u sklopu projekta Promoviranje jednakosti među mladima. Organizirala ga je Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba u suradnji sa školama, sportskim organizacijama, udrugma, a održana su razna sportska natjecanja u kojima su sudjelovala djeca različita uzrasta. U sklopu ove manifestacije održan je i sportski susret mladih polaznika nastave na jeziku nacionalnih manjina Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

U prvom dijelu programa održano je panoramsko veslanje mladih pripadnika nacionalnih manjina Grada Zagreba. Na programu je bila i edukativna šetnja kroz sportove; kajak, veslanje, jedrenje, trim kabinet u prirodi, sve to uz stručno vodstvo. Djeca koja nisu veslala, igrala su sportske igre: potezanje užeta, štafetne igre, skakanje u vreći, graničara…

Sportski susret je otvorio Milan Čolić, prof., pomoćnik pročelnika Sektora za sport i mlade Grada Zagreba, a dodjeli medalja natjecateljima nazočila je Elizabeta Knorr, pomoćnica pročelnika Sektora za promicanje ljudskih prava, civilno društvo i nacionalne manjine Grada Zagreba.

Nakon završetka igara, sudionici su se družili na sportskom pikniku u Kanu klubu Končar gdje je održan kulturno zabavni program, te gastro čarolija Gastronomske akademije -kušanje hrane i pića, koju je angažirao Star marketing.