MEDALJE I PEHARI NAJBOLJIMA, ZAHVALNICE SVIMA

Sportski susreti pripadnika nacionalnih manjina Zagreba i Zagrebačke županije; natjecanje u šahu, stolnom tenisu i malom nogometu održani su u Osnovnoj školi u Vukovini kraj Velike Gorice. Organizirali su ih Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, povodom Dana Koordinacije, i Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije.

Natjecali su se pripadnici svih generacija nacionalnih manjina u šahu, malom nogometu, stolnom tenisu i beli. Atmosfera je bila natjecateljska, puna vedrine i želje za pobjedom, a u šahu i beli snage su odmjeravali muškarci i žene međusobno. Pobjednici u šahu su Darko Švec koji je osvojio prvo mjesto, Tvrtko Golemoviće je drugi, a Stjepan Špilek treći.

Konkurenciju u beli potkuli su kći i otac Ana i Peter Sekereš, pripadnici mađarske nacionalne manjine, a drugo i treće mjesto pripalo je Bošnjacima.

U stolnom tenisu prvi je bio Miljenko Škrgatić, drugi Denis Sekić, a treći Patrik Kotrle, a njegov brat Rafael bio je najmlađi igrač turnira.

Bošnjaci Zagrebačke županije osvojili su prvo mjesto u malom nogometu, drugo je pripalo Makedoncima Zagreba, a treće Romima Zagrebačke županije.

Najbolji gomlan bio je Darko Goreta, a najbolji strijelac Damir Orešković.

Medalje pobjednicima uručili su Imbro Berkeš, predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije, i predstavnik mađarske nacionalne manjine ZŽ, Sanela Kantarević, zamjenica predsjednika Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije, i predsjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije, te Mirela Beko, predstavnica romske nacionalne manjine Zagebačke županije.

Natjecanjem su koordinirali Zoltan Balaž Piri, predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba, i tajnik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, i Imbro Berkeš. Natjecanje su pratili Tome Apostolovski, predsjednik Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba, Neđatin Kamberovski, zamjenik predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba, i Ishak Hodžić, tajnik Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske «SABAH». Osim medalja podijeljene su i zahvalnice.