MANIFESTACIJA 19. DANI BRAĆE MILADINOV

Makedonsko kulturno društvo “Braća Miladinovci” Osijek i Zajednica Makedonaca u Republici Hrvatskoj u sklopu kulturne manifestaciju “19. Dani braće Miladinov” organiziraju program u Osijeku i Đakovu.

Program u Osijeku počinje u 15. lipnja 2016. u 17 sati polaganjem vijenca na mjestu rodne kuće biskupa J. J. Strossmayera, Hotel Osijek, Šamačka 4.

U 18 sati bit će predstavljena knjiga “Makedonske boje u slavonskoj ravnici –tragovi i sjećanja” Jagode Treneske Cvetičanin (uz video projekciju) GUISKO, Europska avenija 24.

Program u Đakovu, u subotu 18. lipnja 2016. počinje u 11 sati prijemom kod gradonačelnika Zorana Vinkovića. U10,30 sati je razgledavanje Spomen-muzeja biskupa J. J. Strossmayera u Luke Botića 2, a u 11 sati bit će polaganja vijenca na grob J. J. Strosmayera, Katedrala, Trg J. J. Strossmayera 6. U 11,30 sati je predstavljanje knjige “Makedonske boje u slavonskoj ravnici – tragovi i sjećanja” Jagode Treneske Cvetičanin, a u 12 sati je koncert članova MKD “Braća Miladinovci” na kojem gostuje KUD “Zora” – Piškorevci. Koncert će biti u Centru za kulturu, Kralja Tomislava 13 u Đakovu. U predvorju Centra bit će izložba djela članova Društva.

Manifestacija 19. Dani braće Miladinovci posvećena je biskupu Josipu Juraju Strossmayeru povodom 155 godina tiskanja Zornika pjesama braće Miladinov iz Struge u Makedoniji.

Pokrovitelj manifestacije su Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Grad Đakovo.