MAKEDONCI PROSLAVILI DAN VIJEĆA

U Kulturnom centru Travno u Zagrebu 11. listopada svečano je obilježen Dana Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba. Tim povodom otvorena je izložba ilustracija učenika koji uče makedonski jezik po modelu C, a o djelovanju i ulozi Vijeća te važnosti za makedonsku zajednicu govorio je predsjednik Blagoja Mirčevski.

Potom je uslijedio zabavni program u kojem su sudjelovali; MKD “Ohridski biser” Zagreb i solist Nihad Kantardžić Điđi, solist Blue Safir Benda, Alen Polo, glazbenik, Greta Forko Kralj je rezitirala stihove, a glazbena skupina Ezerki i 7/8 otpjevala makedonske narodne pjesme “Aj zasvirete mi čalgii”, “Jovano, Jovanke”, i “Bitola moj roden kraj”.

U ime gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, prisutnima se obratila njegova izaslanica Kostadinka Velkovska, glumica, pjevačica i najpoznatija hrvatska Makedonka, koja je svojim sunardonjacima i Vijeću zaželjela uspješan rad. Proslavi je prisustvovala i Lena Đapić, predstavnica makedonske nacionalne manjine Zagrebačke županije. Nakon službenog dijela programa pripadnici makedonske nacionalne manjine Zagreba i njihovi gosti družili su se na domjenku.