MAĐARI SE SLADILI KOLAČIMA NA BUNDEKU

Tematsko okupljanje u prirodi koje Mađari Zagreba organiziraju jednom mjesečno danas ih je dovelo na Bundek. Bilo ih je svih generacija, od beba u naručju roditelja do najstarijih pripadnika mađarske manjine, ali posebno su se isticala djeca i mladi. A cilj ovog tradicionalnog druženje koje Mađari organiziraju jednom mjesečno u raznim dijelovima grada je upravo druženje mladih generacija.

Na taj način Vijeće mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba koje je organizator ovog susreta, želi privući mlade, upoznati ih međusobno, te kroz nove generacije čuvati identitet; njegovati mađarski jezik, kulturu i tradiciju.

Svaki ovakav susret prigoda je i za prezentiranje mađarske kuhinje. Ovoga puta na jelovniku su bile mađarske slastice, kuhari su pripremali kolač baratfule, što u prijevodu znači prijateljevo uho. Radi se o mađarskom tradicionalnom kolaču od krumpirova tijesta punjenom džemom od šljiva.

Odaziv na ovo mađarsko druženje je velik, a osim Mađara Zagreba, dolaze i Mađari s područja Zagrebačke županije, koje je ovoga puta predstavljao Imbro Berkeš, predstavnik mađarske nacionalne manjine Zagrebačke županije Mićevec, i predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije.