KREATIVNA RADIONICA ŠOPEK POSTALA PUNOLJETNA

Uskrsna izložba pisanica i slika kreativne radionice Šopek otvorena je večeras u Slovenskom domu u Zagrebu. Izložba je ujedno i proslava 18.-og rođendana radionice Šopek koju je predstavila voditeljica Stanka Novković. Prisutnima se obratio i Darko Šonc, predsjednik Slovenskog doma Zagreb i Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Radi se o tradicionalnoj uskrsnoj izložbi koju svake godine održava ova radionica povodom Uskrsa, a izložene su prelijepe pisanice ukrašene raznim tehnikama i slike.

-Kreativna delavnica Šopek djeluje već 18 godina u Slovenskom domu Zagreb. Nastojimo biti kreativni i donositi nove ideje koliko god možemo iako smo već sve malo starije članice. Osamnaest godina je jako dugi period, ali čini nam se da još nismo iscrpili ideje i nismo se umorili. Mijenjamo tehnike, nastojimo kombinirati nešto novo, nešto staro i ljudima nije dosadilo. Ove godine promijenili smo tehniku ukrašavanja jaja i uveli pouring, tehniku polijevanja akrilnim bojama. Dosad smo radili samo slovenske motive i pisanice smo ukrašavali dekupažom i bojanjem. Učinak je jako dobar, vidimo da se ljudima jako sviđa, kao i nama. Osim toga, imamo kolegicu Ljiljanu koja izvrsno reciklira materijale i radi lijepe pisanice. Na ovoj izložbi imamo i goste, pomladak radionice, radi se o unuku naše članice Irene Buzdovačić. To je Roko  Buzdovačić, samo mu je trinaest godina a odlično crta, ima zanimljive ideje i radi nevjerojatne urbanističko-arhitektonske skice uzimajući u obzir zaštitu okoliša i klimatske promjene. Roko je nacrtao izmišljeni grad vrlo zanimljive arhitekture u lijepom okolišu u kojem bi ljudi bili sretni. Večeras nam je gost i Marjan Nuremberg, višestruko nagrađivani virtuoz na usnoj harmonici – kaže Novković.