KOORDINACIJA VIJEĆA I PREDSTAVNIKA NACIONALNIH MANJINA GRADA ZAGREBA

Obilježavanje Dana Koordinacije

Proslava Dana Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba održana je 13. prosinca 2015. u KD Vatroslav Lisinski. Prema Statutu Koordinacija je za svoj dan odabrala 10. prosinca jer se istog datuma obilježava i Međunarodni dan ljudskih prava.

Nazočne je pozdravio

predsjednik Koordinacije Dušan Mišković osvrnuvši se na aktivnosti provedene tijekom 2015., a

obratio im se i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zahvalivši na uspješnom radu manjina, te ističući da zajednički život i toplinu grada čini različitost koja je pridonijela uspješnom razvoju Zagreba u europsku metropolu.

I Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH, izrazio je zadovoljstvo radom Koordinacije.

Nakon prigodnog obraćanja kulturni dio programa obogatili su predsjednici Vijeća i predstavnici nacionalnih manjina Grada Zagreba interpretirajući pjesme druge manjine uz glazbenu pratnju grupe “Zorja”.

Svečanosti su nazočili predsjednici vijeća i predstavnici nacionalnih manjina Grada Zagreba, Elizabeta Knorr, voditeljica Službe za promicanje ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, odnose s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva Grada Zagreba, i Željko Zaninović, voditelj Odsjeka za odnose s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama, te uzvanici iz političkog i vjerskog života Grada, kao i predstavnici veleposlanstava matičnih zemalja nacionalnih manjina Grada Zagreba.