IX GODIŠNJI KONCERT BKUD «SEVDAH»

Plesom i pjesmom kroz Bosnu

Najbolje što Bosna može dati – srce i dušu – kroz pjesmu i folklor dobila je publika na IX. godišnjem koncertu BKUD ”Sevdah” Zagreb održanom 12. prosinca u Kulturnom centru Pešćenica u Zagrebu.

U publici su bili predstavnici Islamske zajednice u Hrvatskoj, Ishak Hodžić, tajnik Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske “SABAH” i tajnik Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske, mr. sc. Kemal Bukvić, vijećnik bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, kao i predstavnici ostalih nacionalnih manjina te brojni drugi gosti.

BKUD “Sevdah” otplesao je nekoliko koreografija; bosansko posijelo, sarajevska zavrzlama, igre iz Sarajeva i šire okolice te svadbeni običaji. Nastupila je i dramska sekcija toga društva i gosti koji su za ovu prigodu stigli iz Bosne i Hercegovine. Ansambl “Bosniafolk” došao je iz Zenice i otplesao koreografiju “Jesi l’ išla Fato u šeher Saraj’vo”, a KUD “Skokovi” iz Cazina dočarao je igre iz Vranja, dok se KUSD “Donja Lučka” iz Cazina predstavio spletom igara naroda toga kraja.

No kruna svake bošnjačke zabave je sevdalinka pa je, osim plesa folkloraša, publiku razgalila izvedba sevdaha Murisa Šarića, kao i nastup Sedžide Beganović Isaković – “Bošnjo nemoj se nikada stiditi”,  te sviračko umijeće harmonikaša Samira Nurkića i sazlije Zanina Berbića.

Publici se prije nastupa glazbenika i plesača obratio Ferid Dizdarević, dipl. ing,  predsjednik BKUD “Sevdah”, program je vodio Muhamed Bahonjić, a sudionicima su podijeljene zahvalnice.