KNJIGA O POVIJESTI ALBANSKO-HRVATSKIH ODNOSA

Promocija knjige Odabrane teme iz povijesti albansko-hrvatskih odnosa u kasnom srednjem vijeku i ranom novom vijeku autorice dr. sc. Lovorke Čoralić održana je u Novinarskom domu u Zagrebu u okviru manifestacije Tjedan Kosova u Hrvatskoj. Dr. sc. Čoralić povjesničarka je zaposlena na Hrvatskom institutu za povijest, proučava političke, gospodarske, kulturne i crkvene sastavnice iz povijesti istočnojadranske obale u razdoblju od kasnog Srednjeg vijeka do kraja Ranog novog vijeka. 2001. dobila je nagradu Matice hrvatske za znanost.

O knjizi su govorili dr.sc. Juraj Balić, dr. sc. Gordan Ravančić i autorica. Promociju je organizirala Zajednica Albanaca Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a prisustvovali su saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj, veleposlanik Kosova u Hrvatskoj dr. Martin Berishaj, zamjenica veleposlanika Albanije u Hrvatskoj Alma Kasa, predsjednik Zajednice Albanaca Grada Zagreba i Zagrebačke županije Sejfedin Prekazi, te pripadnici albanske manjine.

Tjedan Kosova u Hrvatskoj održava se do 24. veljače u organizaciji Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj, Albanskog kulturnog društva u Hrvatskoj „Shkendija“, Zajednice Albanaca Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba i Udruge albanskih žena Zagreba, te uz potporu saborske zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj.