KNJIGA O EKONOMIJI, POLITICI, TRŽIŠTU, DRŽAVI, KAPITALIZMU I SOCIJALIZMU

Istaknuti slovenski politekonomist, sveučilišni profesor, angažirani intelektualac i publicist prof. dr. sc. Bogomir Kovač, 12. veljače promovirao je knjigu Političko-ekonomski ogledi u Crnogorskom domu u Zagrebu. Promociju su organizirali Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“, a o knjizi su govorili prof. dr. sc. Vojmir Franičević i prof. dr. sc. Dragutin Lalović. Radi se o 13. knjizi u biblioteci LUČA, koju su objavili Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Disput.

Razumijevanje ekonomije, politike, tržišta i države, kapitalizma i socijalizma temeljni su problemski sklopovi knjige Političko –ekonomskih ogleda. U knjizi su sabrani tekstovi koji su napisani tijekom četiri desetljeća, a zajednička im je osnovna spoznajna intencija razvijanja teorijske analize i analitičke konkretizacije političko-ekonomskog polja tržišnog društva, prožetog ekonomskim, političkim i socio-kulturnim odnosima.

Promociji su prisustvovali članovi Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske s predsjednikom Danilom Ivezićem, te članovi Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba predvođeni predsjednikom Dušanom Miškovićem.