KAMENA PRIČA O LJEPOTI

Izložba “Ljepota kamena” poznatog crnogorskog kipara Miodraga Šćepanovića otvorena je u Muzeju Mimara u Zagrebu u nazočnosti velikog broja ljubitelja umjetnosti uzvanika organizatora Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb. Miodrag Šćepanović je rođen 1953. u Kolašinu u Crnoj Gori, diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti, Odsjek kiparstvo, u klasi prof. Miše Popovića 1983. u Beogradu. Član je ULUCG-a i Udruženja “Jesenji salon” Pariz. Samostalno je izlagao više od dvadeset puta u Titogradu, Petrovcu, Kolašinu, Kotoru, Podgorici, Baru, Beogradu, Tivtu, Zagrebu, Budvi, Beranama, Mojkovcu, te na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nagrade Fakulteta likovnih umjetnosti u Beogradu 1983., te nagrada “Lubarda, Stijović, Milunović” i ULUCG 2003., te prve nagrade za skulpturu “Pol Belmondo” na Jesenjem salonu u Parizu 2006., nagrade “Mišel Dimon” za skulpturu Salon francuskih umjetnika “Grand pale” Pariz 2012. i brončane medalje na istom salonu 2014..

Izložbu, koja je organizirana u sklopu programa Dani crnogorske kulture 2016. – crnogorski umjetnici, su otvorili ravnateljica Muzeja Mimara mr. sc. Lada Ratković-Bukovčan, akademski slikar Dimitrije Popović, likovna kritičarka Iva Köbler i Danilo Ivezić, predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske.

Nazočili su Boro Vučinić, veleposlanik Crne Gore u Hrvatskoj, bivši diplomat Budimir Lončar, Dušan Mišković, predsjednik Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba, i njegova zamjenica Milanka Bulatović, te brojni umjetnici i osobe s javne scene, te pripadnici crnogorske i ostalih nacionalnih manjina Zagreba.

Izložba ostaje otvorena do 23. listopada 2016.