IKONE MIHAJLA HARDIJA

U Starogradskoj vijećnici Gradske skupštine Grada Zagreba, u izložbenom prostoru Kristofora Stankovića, otvorena je izložba ikona o. Mihajla Hardija. Ovom izložbom, koju je otvorila Mirna Rudan Lisak, izaslanica gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, Rusini Zagreba obilježavaju 70 godina života o. Mihajla Hardija i 45 godina njegova svećeničkog i umjetnčkog rada.

Osim pripadnika rusinske nacionalne manjine Zagreba, na otvorenju izložbe prisustvovali su msg. Nikola Kekić, preuzvišeni vladika Križevačke parohije, brojni svećenici, i profesor Anton Šuljić, direktor Kršćanske sadašnjosti, koji je govorio o povijesti ikona i njihovoj važnosti. O sadržaju izložbe govorio je i o. Mihajlo Hardi, a u programu su nastupili članovi KUD-ova Joakim Hardi iz Petrovaca i Joakim Govlja iz Mikluševaca koji su otpjevali nekoliko rusinskih pjesama.

Organizator izložbe je Irinej Mudri, predstavnik rusinske nacionalne manjine Grada Zagreba, uz potporu Gradske skupštine Grada Zagreba, te Grada Zagreba, kojeg je predstavljao Andrija Petrović, voditelj Službe za nacionalne manjine.

Izložba ostaje otvorena do 14. ožujka i može se besplatno pogledati radnim danom od 10 do 20 sati.