GRAD ZAGREB DAO VIJEĆU BNMZZ URED NA KORIŠTENJE

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije dobilo je od Grada Zagreba na korištenje prostor u Folnegovićevom naselju u blizini Islamskog centra i spomenika poginulim Bošnjacima braniteljima Domovinskoga rata.

Predsjednik Vijeća Salih Huremović zahvalio je na tome gradonačelniku Milanu Bandiću i Poglavarstvu Grada Zagreba. Napomenuo je da Vijeće nije imalo svoj prostor dvanaest godina, ali je novo vodstvo u vrlo kratkom vremenu uspjelo dobiti ga i urediti.

– Sad Vijeće ima uvjete za rad i nadam se da ćemo polučiti rezultate jer Bošnjaci su uvijek bili uz druge narode, posebno Hrvate, i dalje ćemo širiti tu suradnju. S prostorom smo jako zadovoljni, bio je derutan ali smo ga u kratkom roku renovirali. Zadovoljni smo, ništa nam ne nedostaje – rekao je Huremović.

Bandić je ispričao kako je Huremović, hrvatski branitelj i predsjednik Udruge Bošnjaka veterana Domovinskoga rata Hrvatske, tražio mjesto otkud se vidi spomenik poginulim Bošnjacima i džamija.

– I moj prijatelj Huremović je hrvatski branitelj, nasreću njegovo ime nije uklesano među ovih 1180 poginulih na spomeniku, a pitao je bi li Vijeće moglo dobiti prostor blizu džamije i spomenika. I to mu se obistinilo, sad kroz prozor vidi i spomenik i džamiju – kazao je Bandić te dodao da je suradnja Bošnjaka i Hrvata strateški interes na bilo kojoj razini i u BiH i u Hrvatskoj.

Na otvorenju ureda Vijeća prisustvovali su Harun Omerbašić, savjetnik gradonačelnika Bandića, Ljiljana Klašnja, pomoćnica pročelnika za promicanje ljudskih prava, civilno društvo i nacionalne manjine Grada Zagreba Tanja Horvatin, voditeljica Službe za nacionalne manjine Grada Zagreba, te Armin Hodžić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreb.