GLAZBOM I PLESOM PROSLAVLJEN DAN KOORDINACIJE VIJEĆA I PREDSTAVNIKA NMZZ

Veselo je bilo 21. prosinca u hotelu Pheonix u Velikoj Gorici, na obilježavanju Dana Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije. Kao i svake godine dosad, Koordinacija je obilježila svoj Dan na kojem su se okupili predstavnici manjina s područja Zagrebačke županije i njihovi gosti.

Program, u kojem su se za govornicom izmijenjivali govornici poput Rudolfa Vujovića, ravnatelja Državne škole za javnu upravu, i Juraja Bahnika, predsjednika Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, koji su pozdravili prisutne i zaželjeli sretan Božić i novu 2020., zajendički su vodili Imbro Berkeš, predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije, i Salih Huremović, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije.

U službenom dijelu programa manjine su predstavile svoju tradiciju i kulturu tako da je publika uživala u sevdalinkama ženske vokalne skupine Bulbuli po ravnanjem Ismeta Kurtovića i crnogorskim narodnim pjesmama koje je pjevao zbor “Montenegro”, a prvi puta na proslavi Dana Koordinacije nastupio je i Denis Ahmetović, romski pjevač iz Zagreba.

Kad su utihnuli zvuci etno pjesama manjina, razvnorsni glazbeni repertoar svirala je glazbena skupina koja je ugodila ljubiteljima svih glazbenih stilova. Sudionici proslave glazba je bila toliko poticajna da su plesali do ranih jutarnjih sati.

Obilježavanju Dana Koordinacije prisustvovali su; Lena Đapić, predstavnica makedonske nacionalne manjine Zagrebačke županije, Mirela Beko, predstavnica romske nacionalne manjine Zagrebačke županije, Franjo Vondraček, predstavnik češke nacionalne manjine Zagrebačke županije, Zoltan Balaž Piri, predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba, Raman Fazlievski Raki, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba, Ekrem Bećirović, vijećnik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, te brojni pripadnici manjina.