GLAZBENE ZVIJEZDE S KOSOVA SVIRALI JAZZA ZAGREBAČKIM ALBANCIMA

U okviru kulturne manifestacije Tjedan Kosova u Hrvatskoj u zagrebačkoj Pivovari je 13. veljače održana Jazz večer. Albanci i građani Zagreba imali su priliku uživati u kvalitetnom jazz repertoaru Shpata Dedae i Armenda Xhaferija, glazbenih zvijezda s Kosova. Njihovim nastupom obogaćen je albanski nacionalni kulturni život u Hrvatskoj, a publika je glazbenike nagradila velikim pljeskom.

Jazz su slušali veleposlanik Kosova u Hrvatskoj Gëzim Kasapolli, predstavnica Veleposlanstva Albanije u Hrvatskoj, predsjednica Saveza Albanaca u Hrvatskoj Marijela Berliku, predsjednik Unije Albanaca u RH Esad Collaku, gosti s Kosova, te mnogi cijenjeni zagrebački Albanci.

Ovo je druga godina zaredom da se održava ovaj važni kulturni događaj u Hrvatskoj povodom obilježavanja Dana neovisnosti Kosova.Jazz večer završila je sjetnom instrumentalnom obradom nezaboravnih pjesama „Në tren për Perzeren“, “Rrugës“…

Tjedan Kosova organizirali su Unija Albanaca u Republici Hrvatskoj, Albansko kulturno društvo u Hrvatskoj “Shkendija”, Zajednica Albanaca Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Udruga Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu i Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba uz potporu Veleposlanstva Kosova u RH i Ermine Lekaj Prljaskaj saborske zastupnice.