FESTIVAL DJEČJE ILUSTRACIJE

Središnja knjižnica Srba u RH upućuje poziv učenicima osnovnih škola da sudjeluju na Festivalu dječje ilustracije 2018. ilustrirajući omiljene lik(ove) ili scenu iz djela Branka Ćopića.

Krajnji rok za slanje radova je 11. maj 2018. . Tema ilustracije može biti iz bilo kojeg djela za djecu iz opusa Branka Ćopića prikazana na način kako ih djeca zamišljaju. Stručni žiri vrednovat će kreativnost i originalnost radova podijeljenih u osam dobnih kategorija (1. do 8. razreda). Od najboljih radova priredit će se izložba u dvorani biblioteke, a najbolji iz svake kategorije bit će nagrađeni prigodnim nagradama.

Svaki rad mora na poleđini imati čitko ispisane podatke: ime i prezime, razred, naziv djela na koju se ilustracija odnosi, adresu i kontakt telefon. Jedan učenik može poslati jedan rad. Izbor tehnike rada je slobodan. Radovi moraju biti rađeni samostalno. Format papira treba biti 330×220 (likovna mapa blok 3). Pristigli radovi na natječaj se ne vraćaju.

Radovi slati na adresu:

SKD Prosvjeta-Centralna biblioteka

Središnja knjižnica Srba u RH

Preradovićeva 18/1
p.p. 739

10 000 Zagreb

Izabrani najbolji radovi u svakoj kategoriji bit će objavljeni na web stranici biblioteke http://biblioteka.skd-prosvjeta.hr/ i u časopisu za djecu Bijela pčela. Točan datum održavanja centralne izložbe i dodjele nagrada bit će objavljen na web stranici biblioteke.